Oficjalne stanowisko ws. nagród.

Oficjalne Stanowisko Fundacji Wilczym Szlakiem ws. nagród.

Analizując post blogerki pod pseudonimem Fitmaminka z Husaria Race Team, która wygrała klasyfikację Elite w organizowanym przez Fundację biegu przeszkodowym Wilczym Szlakiem, wyrażamy jednoznaczny sprzeciw. Artykuł i post, który pojawił się na portalu facebook.com uderza w dobre imię Fundacji Wilczym Szlakiem jako organizatora eventu. Pragniemy dodać, że sprawa trafiła do naszego radcy prawnego i będziemy domagać się oficjalnych przeprosin za szykanujący nas artykuł, który pojawił w/w miejscach.

Uzasadnienie, nie możemy odpowiadać za problemy z czytaniem niektórych uczestników zawodów. Najprościej jest napisać, cyt. „przebywałam na urlopie”, „ochłonęłam”, „mam dość czekania”, „jestem zniesmaczona”. Jednak jedyny fakt jaki wynika z całej sprawy jest taki, że nagrody pieniężne zostały przewidziane i rozdane (lub są do odbioru) dla zawodników w kategorii OPEN. Pani prowadząca blog Fitmaminka nie doczytała informacji o tym fakcie i bezlitośnie wylała na nas nie zasłużoną falę hejtu. Analizując cały artykuł i post odpowiadamy, organizator był podczas rozdania nagród, (nigdzie nie zniknął – jest to kolejne kłamstwo), rozdanie nagród nie było opóźnione przebiegło zgodnie z planem, Pani blogerka nie uczestniczyła, ale wie lepiej. Jedyne za co w imieniu Fundacji możemy przeprosić wszystkich uczestników to 15 minutowe opóźnienie startu sobotnich zawodów.

Rozumiemy, że bieg mógł nie sprostać czyichś oczekiwań, był za trudny, za łatwy, przeszkody mogą się komuś nie podobać, to jest akuratnie normalne zjawisko, nie da się dogodzić każdemu. To wszystko jesteśmy w stanie zrozumieć, każdy ma prawo wyrazić swoją opinie, jednak stawianie nas w świetle oszustów, nieuczciwych jest wielce niesprawiedliwe i tylko z tego faktu będziemy wyciągać konsekwencje prawne i żądać oficjalnych przeprosin.

Z poważaniem Goliasz Arnold.